Vegaaninen japanilaistyylinen ramen
Kun teet itse tämän ramenin kerran, et enää pysty elämään ilman sitä. Se on hyvin helppotekoinen, mutta silti ravitseva ja herkullinen. Tärkeintä on olla keittämättä vihanneksia liikaa, jotta niiden ravintoarvo säilyy. Tämä ohje sopii myös kasvissyöjille ja vegaaneille, ja jos käyttää gluteenitonta soijakastiketta, siitä saa gluteenittoman, kunhan vain tarkistaa, ettei muissa aineksissa ole gluteenijäämiä.
Ainekset:
- 3 kesäkurpitsaa
- 7,2 dl pilkottuja sieniä
- 2,4 dl pinaattia
- 1,2 dl raastettua porkkanaa
- 1 rkl silputtua salottisipulia
- 1,2 l kasvislientä
- 1/2 rkl seesamiöljyä
- 2 tl murskattua valkosipulia
- 1 tl jauhettua inkivääriä
- 1 rkl soijakastiketta
- suolaa ja pippuria maun mukaan
Valmistusohje:
- Valmista kesäkurpitsasta nuudeleita spiraalileikkurilla tai kuorimaveitsellä. Laita sivuun.
- Kypsennä seesamiöljyssä sekoittelemalla valkosipuli, inkivääri ja sienet isossa kattilassa keskilämmöllä.
- Lisää kesäkurpitsanuudelit ja jatka kypsentämistä noin 5 minuuttia.
- Lisää kasvisliemi ja soijakastike ja kiehauta.
- Alenna lämpöä ja anna keiton kiehua hiljaa, kunnes nuudelit ovat pehmeitä.
- Lisää pinaatti, porkkanat, salottisipulit sekä suolaa ja pippuria maun mukaan. Pidä keittoa pienellä lämmöllä vielä pari minuuttia.
Ramen on hyvä tarjoilla kuumana, ja sen voi myös koristella tuoreilla yrteillä, kuten korianterilla tai persiljalla, jotka antavat lisämakua. Nauti maukkaasta japanilaistyylisestä lounaasta!
Haku
Lähin apteekki
Hanki lisäaikaa päivääsi käyttämällä vähemmän aikaa ostoksiin.
Osta Berocca-tuotteita lähimmästä apteekistasi tai verkkoapteekista.