Herkullinen suklaamantelikakku!
Stressaantuneena kaipaamme herkullista naposteltavaa. Tässä on ohje manteli- ja mustaherukkasuklaakakkuun, joka on herkullinen ja saa sinut hyvälle tuulelle, niin kuin hyvän suklaakakun tuleekin tehdä.
Ainekset 8 annosta varten:
- 2,4 dl mustaherukoita (tuoreita tai pakastettuja)
- 4 kananmunaa
- 6 dl raakoja manteleita
- 0,8 dl sulatettua kookosöljyä tai voita
- 0,8 dl hunajaa
- 1 tl leivinjauhetta
- 2,4 dl kaakaojauhetta
Kuorrutus:
- 150 g tummaa suklaata
- 1,2 dl kookoskermaa tai tavallista kermaa
- pakastekuivattuja marjoja ja kookoshiutaleita
Kakkuohje:
- Lämmitä uuni 160-asteiseksi.
- Paista manteleita ilman rasvaa tai öljyä paistinpannulla miedolla lämmöllä. Laita sivuun jäähtymään.
- Vatkaa yleiskoneessa mantelit, mustaherukat, kananmunat, kookosöljy, hunaja, leivinjauhe ja kaakaojauhe sileäksi seokseksi.
- Voitele kakkuvuoka ja kaada seos siihen. Laita vuoka lämmitettyyn uuniin paistumaan noin 40–45 minuutiksi tai kunnes taikinaa ei tartu puiseen tikkuun.
- Anna kakun jäähtyä kokonaan ennen kuin irrotat kakun vuosta.
Kuorrutusohje:
- Paloittele suklaa ja laita palat ja kookoskerma pieneen kattilaan. Kuumenna kattilaa miedolla lämmöllä. Vatkaa koko ajan, kunnes suklaa on sulanut kerman joukkoon. Ota kattila heti pois lämmöltä.
- Anna seoksen jäähtyä hieman muutaman minuutin ajan ja valuta sitten kuorrutus kakun päälle.
- Sirottele lopuksi kakun päälle pakastekuivattuja marjoja ja kookoshiutaleita.
Nauti herkullisesta jälkiruoasta!
Haku
Lähin apteekki
Hanki lisäaikaa päivääsi käyttämällä vähemmän aikaa ostoksiin.
Osta Berocca-tuotteita lähimmästä apteekistasi tai verkkoapteekista.