Ruis- ja spelttipohjainen pitsa
Tiesitkö, että myös pitsan voi valmistaa itse mahdollisimman terveellisesti! Kaikille pitsan ystäville, jotka haluavat kokeilla erilaista, suosittelemme ruis- ja spelttipohjaista pitsaa, jossa on täytteenä runsaasti kasviksia. Tämän ohjeen täytteet voi valita vapaasti, joten jos kaipaa lihaa, täytteisiin voi lisätä vaikka kanasuikaleita tai tonnikalaa.
Ainekset:
Pitsataikina:
- 300 g kokojyväspelttijauhoja
- 100 g kokojyväruisjauhoja
- 7 g kuivahiivaa
- ½ tl suola
- 1,5 rkl oliiviöljyä
- 250 ml huoneenlämpöistä vettä
Täytteet:
- 2 rkl ekstra-neitsytoliiviöljyä
- 2 hienonnettua valkosipulinkynttä
- 0,6 dl tomaattisosetta
- 1,2 dl pilkottuja sieniä
- 1,2 dl pilkottuja sieniä
- 1,2 dl pilkottua punaista paprikaa
- 1 viipaloitu pieni punasipuli
- 4,8 dl raastettua mozzarellajuustoa
- 2,4 dl rukolaa
- balsamicoa pirskoteltavaksi
Valmistusohje:
Pitsataikina:
- Valmista pitsataikina: sekoita jauhot yhteen suuressa kulhossa.
- Lisää hiiva ja suola.
- Lisää öljy ja 3/4 vedestä ja sekoita käsin ainekset yhteen taikinaksi. Lisää tarvittaessa vettä, jos taikina on liian tarttuvaa.
- Kaada taikina öljytylle pinnalle ja alusta taikinaa hyvin ainakin viisi minuuttia.
- Siirrä taikina varovasti öljyttyyn kulhoon. Peitä astia tiiviisti keittöpyyhkeellä tai tuorekelmulla ja anna sen kaksinkertaistua huoneenlämmössä noin 2 tunnin ajan.
- Kun taikina on noussut riittävästi, siirrä se tasaiselle alustalle, ripottele sen päälle jauhoja ja kauli se pitsapohjaksi.
Täytteet:
- Lämmitä uuni 180-asteiseksi. Aseta pellille leivinpaperi ja sivele siihen hieman oliiviöljyä.
- Siirrä pitsapohja pellille ja sivele taikinan päälle oliiviöljyä, minkä jälkeen sirottele valkosipulia koko pohjan päälle. Levitä pitsapohjan päälle ohuelti tomaattisosetta ison ruokalusikan selkäpuolella.
- Täytä pitsa viipaloiduilla sienillä, tomaateilla, paprikoilla ja mozzarellajuustolla. Voit laittaa lisää kasviksia oman makusi mukaan.
- Paista noin 20–25 minuuttia, kunnes pohja on ruskettunut.
Ota pitsa pois uunista ja jos haluat, sirottele päälle tuoretta rukolaa ja balsamicoa.
Leikkaa viipaleiksi, tarjoile, syö ja nauti!
Haku
Lähin apteekki
Hanki lisäaikaa päivääsi käyttämällä vähemmän aikaa ostoksiin.
Osta Berocca-tuotteita lähimmästä apteekistasi tai verkkoapteekista.