Ravitsevat banaaniletut ovat upea alku päivälle!
Mikä on ihaninta viikonloppuna? Se, ettei aamulla ole minkäänlaista kiirettä. Tähän aikaan viikosta voi nauttia herkullisen aamiaisen, jonka valmistamiseen riittää myös aikaa. Kun siihen lisää runsaasti ravinteita ja energiaa, niin saat unelmien aamiaisen lauantaille tai sunnuntaille. Tarvitset vain puoli tuntia näiden herkullisten lettujen valmistamiseen, joista voit nauttia niin pitkään kuin haluat. Tämä ohje ei takaa vain herkullista makua, vaan sen mukaan tehdyt letut. Nämä banaaniletut sopivat myös vegaaneille ja kasvissyöjille – ja ne ovat myös gluteenittomia, jos varmistat, että käyttämäsi tuotteet ovat gluteenittomia.
Ainekset:
- 3,6 dl gluteenitonta jauhoseosta
- 4,6 dl gluteenittomia kaurajauhoja
- 1,2 dl mantelijauhoa
- 1,5 rkl leivinjauhetta
- 1 tl merisuolaa
- 1,5 tl jauhettua kanelia
- 0,25 tl jauhettua muskottipähkinää
- 1,5 rkl vaniljauutetta
- 2 keskikokoista kypsää banaania
- 3 rkl sulatettua kookosöljyä
- 2,5 rkl vaahterasiirappia
- 5,4 dl kasvismaitoa
- 1,8 dl hienonnettuja raakoja saksanpähkinöitä
- 0,6 dl kaurahiutaleita
TARJOILUUN
- banaaniviipaleita
- vaahterasiirappia
Ohjeet:
- Lisää kaikki kuivat ainekset isoon kulhoon. Sekoita ainekset ja jätä odottamaan.
- Soseuta banaanit toisessa kulhossa.
- Lisää banaanisoseeseen sulatettu kookosöly, vaniljauute, vaahterasiirappi ja kasvismaito ja vatkaa seokseksi.
- Lisää kosteat ainekset kuiviin ja sekoita hyvin. Lisää lopuksi hienonnetut saksanpähkinät ja sekoita kevyesti, kunnes kaikki ainekset ovat sekoittuneet hyvin. Seoksen tulisi olla paksua mutta kaatamiseen sopivaa.
- Kuumenna suuri teflonpaistinpannu keskilämmöllä. Levitä siihen kookosöljyä.
- Varmista, että pannu on kuuma (tiputa vesipisara rasvan päälle – jos se sihisee, pannu on riittävän kuuma) ja kaada pannulle 0,6 dl taikinaa. Paista noin 2 minuuttia, kunnes lettujen pinnalla on ilmakuplia ja reunat näyttävät kiinteiltä. Käännä lettu ja paista vielä 2 minuuttia, kunnes alapuoli on ruskea.
- Siirrä valmiit letut leivinpaperille tai pellille ja pidä ne lämpiminä 100-asteisessa uunissa. Valmista seuraavat letut (tästä määrästä tulee noin 15 lettua).
Todennäköisesti sinä ja aamiaisseurasi syötte kaikki letut, mutta jos lettuja jää, niitä voi säilyttää jääkaapissa ja lämmittää uudelleen uunissa tai jopa leivänpaahtimessa. Hyvää ruokahalua!
Haku
Lähin apteekki
Hanki lisäaikaa päivääsi käyttämällä vähemmän aikaa ostoksiin.
Osta Berocca-tuotteita lähimmästä apteekistasi tai verkkoapteekista.