Ravitseva välipala – paahdetut ja suolatut mantelit
On välipalan aika! Tässä on kotona valmistettavien paahdettujen ja suolattujen manteleiden ohje. Mantelit ovat oiva välipala töissä tai täydellinen iltapala sipsien sijaan, kun katsot vaikka suosikki tv-ohjelmaasi tai -peliä.
Ainekset:
- 10,8 dl raakoja manteleita
- 1,5 rkl kuumaa vettä
- 1,5 tl merisuolaa
- 2 rkl oliiviöljyä
Valmistusohje:
- Laita mantelit suureen metalliseen tai keraamiseen kulhoon (älä käytä muovista kulhoa).
- Lämmitä uuni 190-asteiseksi ja vuoraa pelti leivinpaperilla.
- Lisää suola kuumaan veteen ja sekoita, kunnes se on pääosin liuennut. Kaada seos sitten mantelien päälle kulhoon ja sekoita hyvin.
- Levitä mantelit leivinpaperin päälle pellille tasaiseksi kerrokseksi.
- Paahda manteleita noin 8 minuuttia, sekoita hyvin ja levitä ne uudelleen tasaiseksi kerrokseksi.
- Paahda vielä 6–8 minuuttia uunin tehon mukaan. Ota yksi manteli ja leikkaa se kahtia, jotta näet, onko se sisältä ruskea. Mantelien pinnan tulisi olla myös kauniin ruskeaa. (Ne voivat palaa helposti, joten ole varovainen. Kuitenkin mitä pitempään niitä paahtaa, sitä rapeampia niistä tulee.)
- Siirrä kuumat mantelit paahtamisen jälkeen kulhoon ja kaada oliiviöljy niiden päälle. Sekoita kunnolla, kunnes oliiviöljyä on kaikissa manteleissa. Lisää suolaa maun mukaan.
- Jätä mantelit jäähtymään kulhoon. Jäähtyessä öljy imeytyy niihin.
- Manteleita voi säilyttää ilmatiiviissä rasiassa huoneenlämmössä pari päivää.
Mantelit ovat oivallinen valinta välipalaksi!
Haku
Lähin apteekki
Hanki lisäaikaa päivääsi käyttämällä vähemmän aikaa ostoksiin.
Osta Berocca-tuotteita lähimmästä apteekistasi tai verkkoapteekista.